Opgenomen in het WCF project

rebecca
2016

Rebecca (3 november 2005) is het eerste meisje dat is opgenomen in het programma. Paul, de jongen waar ooit de White Cows mee begon en bij hen woonde, kreeg scholing aangeboden met de afspraak dat Rebecca ook weer naar school zou gaan. Als 10-jarige was Rebecca namelijk naar Kampala gegaan om voor een zieke tante te zorgen. Haar moeder Jacklyn is een zeer actief lid van een van de eerste vrouwengroepen van de KWDT. Rebecca ontfermt zich als oudste van de groep van nature over de jongere studenten. Ze was ook HeadGirl op de Good Future and Hope school.

mackline
2017

Mackline (18 april 2011) is het eerste meisje die door één van de vrouwengroepen is voorgedragen. Bij voordracht was zij jong, maar zeer slim. Zij woonde bij haar Jjajja, haar oma, Joyce, die lid is van de Katosi groep. Mackline blijft vaak wat op de achtergrond, maar is ondertussen reuze nieuwsgierig en stelt veel vragen. Ze laat zich niet weerhouden om te doen wat ze wil.

tracy
2018

Tracy (geboren) is in 2018 begonnen in Primary 5. Tracy behoorde toen al tot een van de besten van haar klas. Nog steeds werkt zij hard en is leergierig, erg vriendelijk en sociaal. Bovendien heeft zii een ‘hands-on’ mentaliteit. In P8 was zij ‘headgirl’, het aanspreekpunt voor alle leerlingen en de docenten. Zij wil graag kinderarts worden.

rehanah
2018

Rehanah woonde bij haar verzorgster en voogd Fredah in het hele kleine en afgelegen Buleebi. Rehanah is een vondeling en geen biologische familie van één van de leden van de vrouwengroep. Het groepsbelang komt zo tot uiting in de keuzes die de groepen maken. Rehanah is vrolijk, leergierig, slim en heeft veel vriendinnen.

mary
2019

Mary’s (24 oktober 2006) vader is lid van een van de KWDT-groepen. Inmiddels mogen ook mannen lid zijn van de vrouwengroepen. Mary heeft eens een jaar gemist vanwege haar gezondheid, maar behoort steeds tot de besten van haar klas. Haar droom is nog steeds om accountant te worden. Mary is een rustig, stabiel meisje dat precies weet wat ze wil en hard werkt om dat doel te bereiken. Ze behaalt uitstekende resultaten

rehema
2019

De moeder van Rehema (1 februari 2008) was niet in staat om de schoolgelden voor Rehema te betalen. Omdat Rehema qua intelligentie en karakter, ondanks de moeilijke omstandigheden waarin ze opgroeide, kansrijk was heeft de Muwumuza groep zich over Rehema ontfermd en haar voorgedragen. 

rosette
2019

Rosette (22 september 2009) woont alleen met haar moeder, die lerares is. Rosette was toen ze werd voorgedragen de 1ste uit haar klas van 90 kinderen. Engels is haar favoriete vak en haar droom is een doktor worden. Rosette is zeer vriendelijk, werkt hard en heeft haar zaken op orde.

SUZAN
2020

Suzan (1 oktober 2010) is de tweede dochter van vier dochters. En hoewel ze strikt genomen 1 jaar te jong was voor het programma mocht ze toch beginnen. Haar favoriete onderwerp is ‘science’. Suzan heeft een echte ‘hands-on’ persoonlijkheid en goede resultaten op school. Ze wil dokter worden, dat was altijd haar droom.

martha
2020

Martha ( ) is de kleindochter van jjajja Nakafu Margaret, een lid van de vrouwengroep Muwumuza. De moeder van Martha heeft haar kind bij Margaret achtergelaten en sindsdien heeft zij de verantwoordelijkheid op zich genomen om haar groot te brengen, zoals veel grootmoeders doen. Martha wil later verpleegster worden, zodat ze kinderen in haar gemeenschap kan behandelen en verzorgen.

Patricia
2020

Patricia ( ) is en een kleindochter van Zawedde Teo uit het dorp Gonve en lid van de vrouwengroep Muwumuza. Patricia werd op 2-jarige leeftijd door haar moeder bij Teo thuis afgezet. Grootouders zullen nooit willen dat hun kleinkinderen rondhangen en daarom laten veel (jonge) moeders baby’s altijd thuis achter. De vader van Patricia is niet in staat financieel bij te dragen.

jovia
2022

Jovia (8 juli 2011) heeft vier broers en zussen, zij is de derde in de rij. Haar vader is overleden en haar moeder is een actief lid in de vrouwengroep. Jovia is slim en leergierig. Haar favoriete vakken zijn wiskunde en science en ze droomt er van piloot te worden, Ook houdt ze van Engels, al is ze er nog niet zo goed in toen ze begon op de Good Hope en Future School.

GIFT
2022

Gift (3 oktober 2009) haar ouders waren jong toen ze haar kregen. Ze zaten nog op school. Daarom woon Gift bij haar oma in een van de vissers gemeenschappen. Haar lievelingsvakken zijn Engels en rekenen. Haar droom is nu om verpleegkundige te worden.

Milly
2022

Milly (22 dec 2009) is het enige kind van haar moeder, die alleenstaand is. Ook Milly woonde in een van de vissersgemeenschappen, waar het leven harder is dan elders. De voorzieningen zijn erg beperkt. Milly houdt van leren en haar favoriete onderwerpen zijn Engels en social studies. Later wil ze graag advocaat worden.

ESTHER
2023

Esther woont afwisselend samen met haar broertje bij haar tante Rita, die ze moeder noemt, en nog een tante, zussen van haar moeder. De vader en moeder van Esther zijn in het begin van de lockdown tijdens de Covid pandemie verdwenen. Tante Rita is alleenstaande moeder, heeft een kapsalon en zelf twee zonen. Zij wonen op een van de ‘landing sites’, vrij nieuwe vissers gemeenschappen, waar de leefomstandigheden hard zijn. Esther is een sociaal en zingt graag. Zij is een vredestichter volgens Rita. Haar droom is om lerares te worden.

HALIMA
2023

Halima (17 februari 2012) is de jongste een gezin van zes kinderen. Zij heeft nog vier broers en een zus. In het gezin zijn twee tweelingen, wat heel bijzonder is in Oeganda en de moeder een speciale status geeft. De vader heeft mentale problemen, waardoor het gezin in financiële problemen is gekomen. Haar broers hebben daardoor hun opleiding tot mechanicien moeten stoppen. Halima wil graag opticien worden. Ze heeft een lief karakter en is sociaal. Ze kan goed koken en zingen, maar op school is dol op wiskunde.

Proscovia
2023

Prossy (6 maart 2011) is een kleindochter van jjajja’s Justine en Christopher. De zeven kinderen van twee van hun dochters wonen al vele jaren bij hen. Prossy is zeer verantwoordelijk, ernstig en zorgzaam. Ze heeft een kalme persoonlijkheid, maar is erg doortastend en sociaal. Zijn houdt van zwemmen, voetbal en atletiek en droomt ervan ooit een kliniek te beginnen omdat een ziekenhuis ver weg is nu.

ZOU JE ONS WILLEN STEUNEN?

We hebben voor ieder budget een manier om bij te dragen , voor de kleine en de grote mens maar ook voor bedrijven. Bekijk de mogelijkheden.
Bij onduidelijkheden neem gerust contact op. Wij staan u graag te woord!
De giftshop